Vinkkejä hauskaan tekemiseen Helsingissä

Helsingissä riittää tekemistä. Jossain on joka päivä vilskettä, ja ajan jakaminen moneen paikkaan samaan aikaan on luonnollisesti mahdotonta. Tällaisissa pulmissa juuri hullunahelsinkiin.com auttaa sinua mielellään. Sivustolta löydät mielenkiintoisia artikkeleita, oppaita ja vinkkejä, joiden avulla pääset kartoittamaan Helsingin tarjoamaa kulttuuria ja viihdettä. Jotta kokemus sivuston tarjoaman avun toimivuudesta olisi mahdollisimman hyvä, kannattaa itsekin pohtia omia mielenkiinnon kohteitaan. Oletko enemmän taiteilija kuin ulkoilmaihminen? Haluatko syödä hyvää ruokaa vai katsoa kauniita maisemia?

Hullunahelsinkiin.com-sivusto esittelee kattavasti erilaisia aktiviteetteja Helsingissä. Koska Helsingissä kulkuyhteydet ovat nopeita ja julkinen liikenne toimii loistavasti, pääset helposti tutustumaan vaikka niihin kaikkiin! Esimerkkinä tähän artikkeliin on jo kerätty muutamia hauskoja Helsingissä toteutettavia aktiviteetteja mahdollisimman laajalti niin, että kaikille löytyy jotain mieluista; kulttuurista kiinnostuneet voivat kierrellä historiallisesti merkittäviä kohteita, kun taas herkuttelun ystävät voivat istahtaa jäätelölle. Kaikki näistä aktiviteeteista sijaitsevat suhteellisen lähellä toisiaan, eli jos innostutkin kiertelemään Helsinkiä useamman päivän ajan, nappaa tämä artikkeli kainaloosi!

Piknik Suomenlinnassa

Kaikista helpoin ja hauskin tapa viettää aikaa Helsingissä on mennä piknikille Suomenlinnaan. Suomenlinnaan pääsee helposti lautalla Kauppatorilta, aivan keskustan kupeesta. Jos sinulla on voimassa oleva joukkoliikennelippu tai ajallinen matkakortti, lautta ei maksa sinulle mitään. Matka kestää noin kymmenen minuuttia, jonka jälkeen olet vapaa tutkiskelemaan saarta, sen piknik-paikkoja ja historiaa. Eväät voit ostaa etukäteen, tai vaihtoehtoisesti vasta Suomenlinnan puolelta. Aivan lautan saapumispaikan vieressä on kätevästi kauppa, josta varmasti löytää kaiken haluamansa.

Eväiden kanssa voi suunnata esimerkiksi Suomenlinnan kukkuloille vanhoille tykkipaikoille auringonlaskua ihailemaan, tai vaihtoehtoisesti auringolta puiden suojaan kauniina vihertävään Piperin puistoon. Jos mansikat tai muut herkut loppuvat, puistossa sijaitsevasta kahvilasta saa varmasti herkullisia leivonnaisia, sekä kahvia, teetä ja virvoitusjuomia. Jos Suomen kesälle tyypillinen sade yllättää, Suomenlinna on täynnä pieniä suojapaikkoja, kuten kahviloita, ja toki myös hieman ankeampia holvikäytäviä ja tyrmiä. Halutessaanhan sitä pääsee vaikka millaiselle seikkailulle vain muutaman minuutin lauttamatkalla!

Pulahdus Hietaniemen uimarannalla

Hietaniemen uimaranta on Helsingin kuuluisin ja yleisöäänestyksien mukaan parhain uimaranta. Siellä järjestetään kesäisin erilaisia musiikkifestivaaleja, urheilutapahtumia, sekä yleistä tekemistä nuorille ja lapsiperheille. Jos pidät urheilusta, tai tarkemmin sanottuna beach volleysta, Hietaniemen ranta on sinulle sopiva paikka. Sinne pääsee helposti ja nopeasti esimerkiksi Kampista kävelemällä tai vaihtoehtoisesti myös raitiovaunulla tai bussilla. Talvisin monet käyvät hiihtämässä ja kävelemässä Hietaniemen rannan jäillä, ja syksyisin siellä on nähtävissä kauniita värejä ja upeita auringonlaskuja.

Jos sattuu olemaan Helsingissä kesäaikaan, Hietaniemessä järjestetään tällöin kiinnostavia musiikkitapahtumia. Elokuussa 2018 Weekend Festival pidetään siellä ensimmäistä kertaa, ja esimerkiksi Rock The Beachin uskotaan rantautuvan Hietaniemeen uudestaan tulevina vuosina. Jos väkijoukko ei lämmitä mieltä, rannalta löytyy myös hiljaisempia kallioita ja ruohikkoalueita, joille voi istahtaa hetkeksi hengähtämään. Halutessaan voit myös osallistua koripallopeleihin kahvilan takana olevalla kentällä. Täältä saattaa saada myös seuraa, sillä monet opiskelijat tulevat Hietaniemeen viettämään iltaa heti kelien salliessa.

Kierros Seurasaaressa

Seurasaarta kutsutaan myös Helsingin museosaareksi. Sinne pääsee helposti Meilahden ja Munkkiniemen lähettyviltä, jonne on helpot kulkuyhteydet keskustasta. Seurasaareen on siirretty vanhoja puurakennuksia ympäri Suomea museotarkoituksiin. Näitä rakennuksia voikin ihailla ulkoapäin ja halutessaan napata kuvia muistoksi. Saarella on myös kaksi uimarantaa, joihin voi pulahtaa kiertelyn päätteeksi – alasti tai uimavaatteissa. Toinen rannoista nimittäin on nudistiranta! Seurasaarella on oma yhdistys, jonka jäsenet järjestävät siellä säännöllisesti erilaisia tapahtumia, vaelluksia ja talkoita. Jos tykästyt saareen, voit liittyä yhdistykseen.

Kierroksen voi päättää ravintola Seurasaareen esimerkiksi kahvin ja pullan merkeissä. Kyseinen rakennus on rakennettu vuonna 1890, ja se on saaren ensimmäinen. Pöydän saaminen ravintolasta saattaa olla hyvinkin vaikeaa Juhannuksen tienoilla. Monet juhlijat rantautuvat saarelle katsomaan Seurasaaren kuuluisaa kokkoa, jonka tapahtuman juhannus-morsiuspari sytyttää. Myös jouluna saarella on kova tunku vuotuisen joulupolun takia. Joulupolulla on esityksiä, pelejä, laulua, leikkejä ja esimerkiksi piparkakkunäyttely. Polku kiertää koko saaren, eli samalla näet myös vanhat rakennukset ja ravintolan.

Jäätelöä Esplanadilla

Kesäpäivästä saa parhaiten kaiken irti jäätelöä nauttimalla. Suuntaa siis askeleesi aivan ydinkeskustassa olevaan huippukauniiseen Esplanadin puistoon. Esplanadilla on lukuisia erilaisia kahviloita ja kioskeja, joista saa varmasti jokaisen lempijäätelöä, vuodenajasta riippumatta. Jäätelön kanssa voi sitten kierrellä näyteikkunaostoksilla Esplanadia ympäröivissä lukuisissa myymälöissä, jotka edustavat sekä suomalaista että ulkomaalaista designia. Jos uusien mallistojen tai astioiden katselu ei kiinnosta, jäätelöä voi toki nauttia myös Runebergin patsaan vierelle laitetuilla penkeillä, tai oman piknik-lakanan päällä ruohikolla. Varo, etteivät lokit ryöstä herkkuasi!

Museokierros keskustassa

Helsingin keskusta on pullollaan museoita, kaikki vain kävelymatkan päässä toisistaan. Taiteen ystäville tällainen museokierros on oiva valinta. Kierroksen voi aloittaa esimerkiksi Helsingin kaupunginmuseosta, ja edetä siitä Aleksanterinkadun shoppailuparatiisin kautta Ateneumiin, josta löytyy Suomen taidehistorian tärkeimmät teokset. Tämän jälkeen matkaa voi jatkaa lähemmäs nykyaikaa lähellä Helsingin päärautatieasemaa olevaan, nykytaiteiden museo Kiasmaan. Jos aikaa ja puhtia riittää, lähistöllä on myös luonnontieteiden museo, ja tietenkin Kampin Finnkinon yläkerrassa sijaitseva Helsingin taidemuseo HAM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *